Prijzen en Subsidies

Vital Cities and Citizens
Campus Woudestein

2021

2020

 • Veni Subsidie NWO - Dr. Jonathan Mijs

  Socioloog dr. Jonathan Mijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft een Veni-subsidie van 250.000 euro toegekend gekregen door NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). Daarmee zal hij onderzoeken waarom zoveel mensen onbezorgd zijn over de groeiende kloof tussen rijk en arm.

 • NWO ZonMw Onderzoeksbeurs - Prof. dr. Jurian Edelenbos en prof. dr. Frank van Oort

  Een multidisciplinair onderzoeksteam, waar professor Jurian Edelenbos van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences deel van uitmaakt, heeft een ZonMw COVID-19 onderzoeksbeurs ter waarde van 500.000 euro binnengehaald voor het project De veerkrachtige regio. Hij werkt samen met Erasmus School of Economics (projectleider), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Vrije Universiteit Amsterdam. Het team gaat onderzoek doen naar de maatschappelijke effecten van de coronaviruspandemie en de (beoogde) verzachtende maatregelen. Prof. dr. Frank van Oort, hoogleraar Stedelijke en Regionale Economie aan Erasmus School of Economics, is de hoofdaanvrager en projectleider. 

 • Horizon 2020 Subsidie - Prof. dr. Susanne Janssen en dr. Marc Verboord

  Het Erasmus Research Centre for Media, Communication and Culture (ERMeCC) heeft als coördinator samen met acht andere consortiumpartners in heel Europa een H2020-beurs ​​van 3 miljoen euro ontvangen voor het internationale onderzoeksproject INVENT: European Inventory of Societal Values of Culture as Basis for Inclusive Cultural Policies. Vooraanstaande onderzoeksinstellingen en wetenschappers uit negen Europese landen gaan intensief samenwerken om de maatschappelijke randvoorwaarden voor een inclusief cultuurbeleid te identificeren. Het project start in februari 2020 en wordt geleid door Susanne Janssen, hoogleraar sociologie van media en cultuur aan de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC). Dr. Marc Verboord, universitair hoofddocent bij de afdeling Media en Communicatie van ESHCC, speelt ook een centrale rol in het project.

 • Erasmus+ Beurs - Dr. Brian Godor

  Samen met het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) gaat dr. Brian Godor, assistent-professor aan de Erasmus Universiteit, onderzoeken wat de maatschappelijke impact van voetbal is en hoe de jeugd veerkrachtiger kan worden door voetbaltrainingen. Voor zijn FAIRPLAY-project ontving Godor eerder dit jaar een Erasmus+ beurs. Het is het grootste project dat ooit door een Nederlands bureau van Erasmus+ is goedgekeurd.

 • Erasmus Trustfonds Subsidie - Dr. ir. Jasper Eshuis

  Hoe reageren burgers op plannen rond stedelijke ontwikkeling en de bouw van nieuw vastgoed? En op welke manieren kunnen mensen deze emoties reguleren? Die vragen staan centraal in het onderzoek van bestuurskundige dr. Jasper Eshuis van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. Het is een interdisciplinair onderzoek dat hij in samenwerking met psychologie gaat uitvoeren. Hij won een Timeless Grant van het Erasmus Trustfonds en is rond oktober 2019 zijn overzeese onderzoeksavontuur gestart.

2018

 • NWO-Vidi Subsidie - Dr. Amanda Brandellero

  De NWO-vidi’s van 2018 zijn uitgereikt aan zes getalenteerde onderzoekers van de Erasmus Universiteit. Een van de leauraten is dr. Amanda Brandellero, werkende binnen de ESHCC binnen het Arts and Culture departement. Door een Europa-gerichte blik, onthult dit project hoe waardes en praktijken van lokaal vakmanschap omarmt kunnen worden door steden om een transitie richting een meer circulaire vorm van productie en consumptie te ondersteunen.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen